2022-02-25

Thomas Palmqvist har utsetts till Head of Business Development för DSS Hälsa

Dansk Sundhedssikring - Nordens största vårdförsäkringsbolag - meddelar att Thomas Palmqvist har utsetts till Head of Business Development för systerbolaget DSS Hälsa i Sverige. Han kommer närmast från Bliwa Livförsäkring där han i dag är Produktchef.

Han tillträder tjänsten den 20 februari och kommer ingå i den svenska ledningsgruppen för DSS Hälsa. Thomas Palmqvist har arbetat vid Bliwa Livförsäkring sedan 2017. Han har bland annat ett förflutet från SEB inom området vårdförsäkring och innan det från ett börsnoterat hälsoföretag där han varit VD och utvecklat digitala vård- och hälsotjänster. Thomas är även styrelseordförande i Sustain Change som erbjuder proaktivt förändringsstöd och digital företagshälsa.

 

Enligt DSS Hälsa innebär rekryteringen att man nu skaffar sig en stark profil för sitt tillväxtarbete i Sverige som inleddes förra året när Dansk Sundhedssikring förvärvade vårdföretaget White Label Care.

 

- Vi välkomnar Thomas till oss som med sin kompetens och erfarenhet inom området är en viktig pusselbit för att nå vår fulla potential i vår tillväxtresa i Sverige. Med Thomas hos oss kommer vi säkerställa att vi har en trygg leverans i hela kundresan samt ett attraktiv erbjudande på marknaden. Idag omfattas uppskattningsvis ca 700 000 svenskar av en sådan vårdförsäkring via jobbet och potentialen finns att denna siffra kommer att fördubblas inom de närmsta åren. Precis som i Danmark ska vi hantera hela patientresan hos privata vårdgivare och där det är möjligt i samverkan med den offentliga vården, säger Kent Jensen, CEO på Dansk Sundhedssikring och Sundhedsgruppen A/S.

 

Thomas Palmqvist säger så här i sin kommentar till det nya uppdraget:

 

- Att tillträda detta nya jobb blir otroligt spännande. Konceptet som DSS Hälsa nu ska introducera i Sverige passar perfekt på den svenska marknaden. Jag ser fram emot att på allvar integrera vårdförsäkringar med arbetsmiljö och företagshälsa vilket kommer att kunna göra skillnad för tusentals företag.

 

DSS Hälsa hade under 2021 en omsättning på 15 miljoner kronor. Avsikten är att volymen framöver ska mångdubblas. Ambitionen är att antalet försäkrade i DSS Hälsa ska uppgå till 20 000 under 2022.

 

I Norden har Dansk Sundhedssikring över 10 000 verksamheter och organisationer som kunder, med sammanlagt över 390 000 anställda. Till det kommer ett outsourcingavtal som Dansk Sundhedssikring tecknat med AP Pension för över 65 000 anställda.

 

- Vi har utvecklat ett skalbart och konkurrenskraftigt erbjudande som gör oss till den samarbetspartner som föredras på marknaden när det gäller vårdförsäkringar. Denna position förväntar vi oss att kunna få även i Sverige, säger Kent Jensen, som även är tillförordnad VD för DSS Hälsa fram till Gustav Dahlbergs tillträde.

 

Sundhedsgruppen A/S har sedan drygt två tillbaka den brittiska kapitalfonden AnaCap som majoritetsägare.

 

 

                                                     

Kontaktinformation

Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, mobil +45 53 85 07 70

Läs våra senaste nyheter

Företag